Седем компании, търгуващи с горива на територията на България, са

...
Седем компании, търгуващи с горива на територията на България, са
Коментари Харесай

Големите бензиностанции обвиниха Марешки в дъмпинг

Седем компании, търгуващи с горива на територията на България, са подали сигнал против притежателя на бензиностанции VM Petroleum поради " чист, типичен дъмпинг ", излиза наяве от известие на страницата на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Зад веригата бензиностанции стои заместник-председателят на Народното събрание и ръководител на ПГ " Воля " Веселин Марешки. Сигналът против него е подписан от " Лукойл България " ЕООД, " Еко България " ЕАД ", " НИС Петрол " ЕООД (с комерсиално название " Газпром ", " Петрол " АД, " Синергон Петролеум " ЕООД (наследник на част от бизнеса на " Топливо газ " ), " Ромпетрол България " АД и " ОМВ България " ООД.

Комисия за защита на конкуренцията към момента не са поместили цялостния текст на сигнала, само че става въпрос за съмнения за нелоялна конкуренция.

Преди дни Валентин Златев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация и началник на " Лукойл ", съобщи, че ще бъде импортиран сигнал за " чист, типичен дъмпинг ". Според него двете компании на Марешки, които търгуват с гориво ", работят на загуба - една с 1,8 милиона лв. за 2016 година, а другата - с 13,3 милиона лв.. Той настоя още, че над политически водач има " чадър ".

Официално фирмите са благосъстоятелност на фамилията на Марешки, защото той е депутат. Днес бензиностанциите му продават бензин А95 и дизел на междинна цена в страната 1,89 лв., а междинната цена за всички останали бензиностанции е 2,07 лв. за бензин и 2,08 лв. за дизел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР