Седем души са задържани при спецакция срещу нелегалния трафик на

...
Седем души са задържани при спецакция срещу нелегалния трафик на
Коментари Харесай

7 задържани за трафик на мигранти, имали стотици помагачи |

Седем души са арестувани при спецакция против незаконния трафик на мигранти. За четирима от тях мярката е удължена в задържане за 72 часа, днес Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд претенции за постановяване на мярка за неотклонение " задържане под стража ", което ще бъде прегледано в същия ден, оповестиха от спецобвинението. 

В групата има двама българи и двама афганистанци, шефът й е авганистански жител, заяви Министерство на вътрешните работи. Задържаните са имали стотици помагачи, които са транспортирали и укривали мигрантите. 

Действала е на територията на София, Хасково и Русе. Работата по случая е почнала след информация до ДАНС за група, превеждала незаконни мигранти през българо-турската граница. Цената за услугата също била друга - от Афганистан до Германия сред 8 и 10 хиляди евро, а от Турция до Сърбия към 2800 евро. 

Групата е работила от ноември 2020 година до 16.09.2021 година на територията на Република България и Република Турция, оповестиха през вчерашния ден от спецпрокуратурата. 

" Заплащането също се реализира през тези четирима членове на проведена незаконна група, като нормално мигрантите подават сумата, която е нужна за превеждането им от една дестинация до друга дестинация при така наречен хавалдари. Това са нормално притежатели на магазини или на обменни бюра, които са основани в Турция и при показване на доказателство, че групата е достигнала мечтаната дестинация по маршрута, тогава се освобождава самото възнаграждение и се разпределя по веригата ", описа Цветан Цветанов от ДАНС.

Обикновено едно от разпределителни депа на територията на страната било в региона на Вакарел, след това групата прекарвало незаконните мигранти към София. 

В столицата те нощували в места за настаняване или в гористи местности. Други хора от незаконната група по-късно ги транспортирали към българо-сръбската граница. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР