Себастиан Фетел е питал представители на Ред Бул дали може

...
Себастиан Фетел е питал представители на Ред Бул дали може
Коментари Харесай

Фетел пита "Ред Бул" за завръщане

Себастиан Фетел е питал представители на " Ред Бул " дали може да се върне в отбора през 2021 година Това съобщи основният консултант по моторните спортове в компанията за енергийни питиета доктор Хелмут Марко. Договорът на Фетел с " Ферари " изтича в края на 2020 година Наскоро германецът е бил в Кицбюел (Ав), където " Ред Бул " е главен спонсор на ски курорта, а по време на визитата си е попитал за вероятно завръщане в тима, с който завоюва 4 следващи трофеи сред 2010 и 2013 г. 

" Себастиан искаше да усети дали може да има завръщане при нас през 2021 година Но нито един от хората, които могат да взимат такива решение, не е бил в Кицбюел тогава. Себастиан е четирикратен международен първенец и има избрани финансови условия, само че ние подписахме дълготраен контракт (до 2023 г.), а това не е доста на ниска цена. Не можем да си позволим втори водач в тежка категория. За страдание, такава е обстановката. Себ може да пристигна единствено с доста по-малка заплата. Но не можем да желаеме такова нещо от него ", разяснява Марко пред " Ауто Билд ".

Според съветника в " Ред Бул " Фетел е в капан в пазара на водачите, само че може да промени обстановката си, в случай че през този сезон се показа по-добре от съотборника си във " Ферари " Шарл Льоклер. През предишния сезон Фетел остана едвам 5-и в генералното класиране, като бе изпреварен и от младия си съотборник, който се подреди на 4-о място при водачите. Льоклер подписа нов контракт с " Ферари " до 2024 година Според Марко с положително показване Фетел ще накара шефовете на " Ферари " да се замислят за него, а също така би бил забавна алтернатива и за " Мерцедес ".

" Себастиан е в нещо като трансферен капан. " Ферари " се обвърза с Льоклер, ние - с Макс Верстапен. Той би трябвало да се оправи в действителност добре и имам вяра, че може да го направи, в случай че колата пасва на стила му. Ако победи безапелационно Льоклер, във  " Ферари " ще би трябвало да помислят за него. Той ще е забавен и за " Мерцедес ", добави Марко.

Той отхвърли изрично и разновидността Фернандо Алонсо да премине в " Ред Бул ". Двукратният международен първенец разгласи, че е подготвен да се завърне във Формула 1 през 2021 година Алонсо обаче е в спор с доставчика на мотори на " Ред Бул " - " Хонда ", откакто по време на Гран при на Япония през 2015 година съобщи, че моторът на японската компания е като за сериите GP2, а не за Формула 1. Алонсо искаше да кара за " Андрети Аутоспорт " в Индианаполис 500 през тази година, само че съгласно медии шефовете на " Хонда " са принудили отбора да се откаже от испанеца. По думите на Марко обстановката във Формула 1 няма да е по-различна. Той уточни и възрастта на 38-годишния Алонсо като друга причина да не го желае в тима.

" Поне сега привличане на Фернандо Алонсо в " Ред Бул " е безусловно невероятно. Има две аргументи. Първата е връзката сред него и " Хонда ", която е много нарушена. И втората - нашата конструкция е учредена върху програмата за млади водачи, с която даваме късмет на някои от гениите да се състезават на най-високо равнище. Ако вземем Алонсо, той ще е най-старият водач на пистата. Това ще се опълчва напълно на нашата философия. Но ние употребяваме мотор на " Хонда " и по този начин или другояче е невероятно ", разяснява Марко пред Motorsport-Magazin.com.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР