се превърна в най-важния фактор в държавата, той определя дневния

...
се превърна в най-важния фактор в държавата, той определя дневния
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Пеевски се превърна в най-важния фактор в държавата

се трансформира в най-важния фактор в страната, той дефинира дневния ред и на политиците, и на обществото. Не е належащо да гледаме нещо друго, или да слушаме Народното събрание, задоволително е той да излезе и да каже какво ще се случва денем в страната. Разбира се, това е в границите на шегата. Той сподели да се дадат пари на земеделците. Това каза бившият аграрни министър Мехмед Дикме в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него за зависимостта на Борисов от Пеевски се знае от предходното ръководство.

" За мен е странна зависимостта на ПП-ДБ от. Тя е доста сериозна, само че всички мълчат и извършват. Като че ли страната става на и Йордан Цонев, тъй като Цонев дефинира финансовите правила и парите, които би трябвало да се харчат, за останалото дава отговор Делен Пеевски. Трябва да се наблюдава пътят на парите, пътят на зависимостите в страната, там ще стигнем до взимането на решението ", добави Дикме в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му хората, дали своят вот за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, виждат, че вотът им е килнат и предаден.

" Създава се чувството, че главната роля на ПП-ДБ е да " изперат " Бойко Борисов ", още веднъж да възцарят. Но не би трябвало да забравяме и Доган, тъй като той стои доста зад това. Аз се удивлявам на Пеевски, припомням си 2001 година - едно неугледно момче, без бизнес, без нищо, до каква степен стигна в границите на 20 години. Ако някой приказва за американската фантазия, то Пеевски е въплъщение на българската фантазия по какъв начин може човек от нищото да стигне до такива висоти и да ръководи страната ", разяснява някогашният аграрни министър.

Той е безапелационен, че никой в страната не е срещу това да взе участие в ръководството, само че: " Хората са срещу по този метод да се взе участие в ръководството.

" Земеделците би трябвало да митинг пред Народното събрание. Меморандумът, който беше подписан, ще реши отчасти някои въпроси, само че световно може да го реши Народното събрание с едно само решение - анулиране на решението, което е признато. Проблемът не е единствено със зърното, световно казусът е с вноса от Украйна. Така че дано си поправят грешката и да се поучат от Полша, Чехия, Словакия, Румъния. През април месец споделих, че България я чака доста тежка рецесия в земеделието ", акцентира Дикме.

Бившият министър разясни, че продукцията на производителите стои в складовете от 2 години.

" Пшеницата не е продадена. В момента нямат пари за сеитба, нямат пари за реализация. Необходими са ясни и съответни ограничения. На земеделците им би трябвало предвидимост за тяхната работа. Защо никой не приказва за мерцедесите и майбасите на украинските земеделци, които са у нас ", отсече той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР