СДВР разпространи клип с велосипедисти, които създават изключително рискови ситуации

...
СДВР разпространи клип с велосипедисти, които създават изключително рискови ситуации
Коментари Харесай

СДВР показа велосипедисти в опасни ситуации на пътя

СДВР популяризира клип с велосипедисти, които основават извънредно рискови обстановки на пътя. Безотговорните хора карат колелетата си на непозволени места, пресичат пътното платно в прорез с всички правила, с което основават заплаха освен за личното си здраве, само че и това на останалите участници в придвижването. Клипът демонстрира и положителни образци.
Целта на фрагментите е да се напомнят главните правила за безвредно придвижване с велосипед. От полицията регистрират, че от ден на ден хора избират да се придвижват в столицата с колелета. „ Тази позитивна наклонност постанова отговорно отношение към разпоредбите за безвредно каране на велосипед в градски условия. Със законовите разпореждания е наложително да се преценяват всички участници в пътното движение”, напомнят от Столична дирекция на вътрешните работи.
" Велосипедистът е лидер на пътно транспортно средство. Използвайте построените велосипедни алеи! Тротоарите и пешеходните пътеки не са такива. Движете се допустимо най-близо до дясната граница на платното за придвижване. Деца до 12 години могат да карат колелото си по тротоара, а на пътното платно да се движат единствено с компаньон, навършил 16 години”, показват от полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР