СДВР предупреждава за нови схеми на телефонни измами. Това съобщиха

...
СДВР предупреждава за нови схеми на телефонни измами. Това съобщиха
Коментари Харесай

Нови схеми на телефонни измами - с преводачески и адвокатски услуги

Столична дирекция на вътрешните работи предизвестява за нови схеми на телефонни измами. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Обаждането се реализира на общодостъпни телефонни номера, без значение от оператора на услугата. Най-често това са телефонни номера на физически или юридически лица, които вероятно дават преводачески или адвокатски услуги. При позвъняването, телефонният лъжец се показва за почитан чиновник или негов прочут, който т ърси подпомагане - най-често за превод или адвокатски услуги при разпит на арестуван в полицията непознат жител. При изразена подготвеност за подпомагане следва наново позвъняване с пояснение, че е належащо незабавно напредване на съответната документи, заради което жертвата би трябвало да направи заплащане през офиси на компании за валутни разплащания и парични преводи. Най-често желаните суми са в евро, с обещанието да бъдат възобновени след привършване на поетия ангажимент.
Потърпевшият схваща, че е излъган едвам когато дойде на посочения адрес и се окаже, че потребност от неговите услуги няма.
" Бъдете бдителни и при подозрение проверявайте получената информация, в това число и в институциите, от чието име ви се обаждат за подпомагане ", показват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР