Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията

...
Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията
Коментари Харесай

Заведенията скочиха срещу забраната за автомобили по част от Крайбрежната алея

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията изпратиха позиция във връзка със заповедта на регионалния шеф на Варна за затваряне на част от Крайбрежната алея за коли.

Браншовите организации са безапелационни, че възбраната не взема решение проблемите и упорстват за незабавна среща с представители на държавната администрация и всички директно наранени от нея.

По думите им след влизането в действие на заповедта на регионалния шеф една част от хората са останали дискриминирани, а Крайбрежната алея е останала празна.

Публикуваме позицията им без редакторска интервенция:

В последните няколко дни с интерес проследихме дебатите и последващата заповед на регионалния шеф на Варна Благомир Коцев, касаеща ограничението на достъпа на коли на Крайбрежна Алея. Умишлено не взимахме страна, тъй като през цялото време, станахме очевидци на опити за политизиране на казуса .

Постъпилите сигнали и недоволства от членове на браншовите ни асоциации, директно зависещи и пострадали от смяната на изискванията, при които те правят своята активност, както и вложенията им, сложени на карта, ни карат да вземем отношение по казуса.

Дебело подчертаваме, че Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията са браншови асоциации, основани за да пазят ползите на своите членове.

Нека последващите редове бъдат признати и като " Отворено писмо " към сегашния регионален шеф , издал въпросната заповед.

Крайбрежната Алея във Варна е на всички жители и посетители на морската ни столица. Това, което се случи след влизането в действие на възбраната за достъп на коли е, че една част от хората останаха дискриминирани . В това число работещи в заведенията, притежатели, снабдители на артикули и услуги, клиенти, и не на последно място - жители, решили да посетят свободно, една част от градската инфраструктура на Варна.

Ефектът от възбраната - празна Крайбрежна алея . " Бомба ", както се показаха притежателите на потърпевшите заведения. Няма разхождащи се хора, няма майки с колички, няма плажуващи, няма клиенти. Отменени резервации, празни маси, връщане на капара, пропадане на дълго проведени тържества и персонални празници, възмущение от чиновниците в заведенията, че не могат да стигнат до работните си места . И всичко това в средата на летния сезон, за който са се готвили и чакали цяла година. След две години пандемия, в която заведенията стояха затворени и чакаха. Чакаха двата месеца в годината, в които да работят обикновено.

Защо тъкмо в този миг? Защо тъкмо в средата на сезона? Защо без да се вземат поради всички останали оферти за облагородяване и нови вложения, за улеснение вярното напредване във въпросния сектор? Въпроси, на които ние нямаме отговори, само че знаем едно:

НАЛАГАНЕТО НА ЗАБРАНИ НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМИ!

Настояваме за незабавна среща на всички представители , както на държавната администрация, по този начин и на всички страни, директно наранени от наложената възбрана. Убедени сме, че в една диалогична среда, дружно ще намерим най-правилното решение за угаждане на ползите на всички жители и посетители на нашия град.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР