Сдружението на общопрактикуващите лекари настоява за ново разпределение на количествата

...
Сдружението на общопрактикуващите лекари настоява за ново разпределение на количествата
Коментари Харесай

Лични лекари искат ново преразпределяне на ваксини между тях и имунизационните пунктове


Сдружението на общопрактикуващите лекари упорства за ново систематизиране на количествата ваксини сред персоналните лекари и имунизационните пунктове. Те приготвят писмо с рекомендации до Министерството на здравеопазването, оповестява Българска национална телевизия.

Д-р Захаринка Вълканова е общопрактикуващ доктор в пловдивското село Крумово. Днес за първи път ще получи дози от имунизацията - 10 на брой, а при нея са се записали 250 души.

" За страдание казусът с имунизациите се оказа все по-сериозен, тъй като ние сме общо 4 300 джипита и за момента доста дребна част от нас са получили какъвто и да е брой ваксини. 75% сме джипита и 25% са имунизационните центрове. Оказва се, че ваксини те най-вече се раздават на имунизационните центрове, което няма неприятно, само че ние направихме едни описи и редно беше първо да ваксини раме рисковите групи, т.е. четвърта група, а имунизационните центрове посещават основно младежите, които не са в подобен висок риск. Списъците, които направихме, станаха съвсем безсмислени, тъй като аз през днешния ден като получа един флакон, кой по-напред да ваксини рам, по какъв начин да подбера тези 10 индивида ", сподели доктор Захаринка Вълканова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР