Сдружението Левски на Левскарите излезе с отворено писмо срещу ръководството

...
Сдружението Левски на Левскарите излезе с отворено писмо срещу ръководството
Коментари Харесай

Левски на Левскарите“ излезе с отворено писмо срещу ръководството на клуба

Сдружението " Левски на Левскарите " излезе с отворено писмо против управлението на синия клуб поради това, че е позволило почитатели да поддържат тима при визитата на Шкупи.

Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Обръщаме се към притежателите и ръководителите на най-популярния и най-обичан футболен тим в България.

Сдружение " Левски на Левскарите " желае да насочи вниманието, вашето и на цялата " синя " общественост, към последните събития и произшествия в първите мачове от присъединяване на тима в Европейските клубни шампионати. Налага се да сигнализираме, че управлението на Клуба прави доста съществени пропуски в един от главните си задължения, а точно да подсигурява добра организация на футболните срещи на представителния тим.

Липсата на връзка и съдействие сред Клуб и последователи докара до взимане на недомислени решения и вдишване на голословен риск още при гостуването на първия противник в Лигата на конференциите. Клубното управление за следващ път прояви неприемливо безхаберие и безгрижно реши да допусне наличието на наша аудитория на изключително рисково посещение. Без да бъде потърсено мнението и без съдействието на структурите на левскарските организации, които имат голям опит и експертиза в тази област, левскарите бяха поведени (подведени) на " разходка " във враждебна територия и отрицателните резултати не закъсняха.

Ще изброим единствено част от тях:

• Още преди мача бяха осъществени арести и голям брой левскари станаха жертви на полицейски произвол

• Левскарите бяха нападнати и бити по улиците на Скопие

• Привърженик на Левски беше намушкан с нож. За благополучие не загуби живота си и сега се лекува от тежката контузия.

• Множество левскари станаха жертва на провокации от страна на чиновници на охранителната

компания на стадиона в Скопие

Като похлупак на изброеното нагоре формалните представителите на Клуба (собственици и ръководство) се качиха на първокласните си возила и напуснаха стадиона в Скопие, незабавно след последния съдийски сигнал.

Шефовете в " Левски " безусловно безконтролно изоставиха всички левскари на стадиона, да се оправят сами. От своя страна Публиката на Левски съобщи, че няма да си тръгне, до момента в който техните задържани братя не бъдат освободени. Левскарите сами се проведоха и на самия стадион събраха сумата, която бе нужна за покриване на преднамерено наложените санкции на нашите сънародници. На всичкото от горната страна намушканият с хладно оръжие българин даже не беше посетен в болничното заведение от нито един представител на

клубното управление. Смеем да твърдим, че такова отношение на притежател и управление, по отношение на потърпевши левскари на непозната територия до в този момент не сме имали в никакъв случай в историята на вековния Клуб.

Коренно друго беше отношението и връзката сред Клуб и последователи преди и по време на мачовете от Лигата на конференциите през предходната година. Тогавашното управление още след изтеглянето на първия чоп към този момент беше взело съответни ограничения и до произшествия не се стигна. Нито при гостуването на тима, нито преди, по време и след домакинските ни мачове. Последната среща от евротурнирите против тима на Шкупи, извършена на стадион " Георги Аспарухов ", сподели редица недостатъци в организационно отношение, които водят до напрежение измежду последователите както преди, по този начин и по време, а и след осъществяване на футболното събитие.

• Хаос при продажбата на билети - незабавно след старта на продажбата на билети близки до Клуба медийни канали тържествено обявиха, че всички билети са продадени за рекордно къс период. Оказа се обаче, че не е по този начин и от Клуба на няколко пъти даваха информация на парче, че тук или там има останали свободни пропуски за стадиона. Това докара до ненужно напрежение и комплициране измежду последователите и до неуместната обстановка да останат празни седалки, при съществуването на интерес за посещаване на мача по-голям от потенциала на стадиона.

• Формален и неефикасен пропускателен режим, довел до опцията на стадиона да бъдат вкарани и употребявани неразрешени от правилниците на УЕФА пиротехнически средства, застрашаващи от една страна здравето и живота на последователите на " Левски ", измежду които има и доста дами и деца. От друга страна това води за Клуба до тежки, за всички ни, санкции.

• След случая с нерегламентираните пиротехнически средства, Клубът не откри за належащо да реагира съответно и навреме. Не откри виновниците и причинителите на непозволените дейности и не ги глоби. Това още веднъж докара до появяването на подправени

вести, всевъзможни зловредни клюки и откровени измислици, които естествено пораждат напрежение, изразяващо се във взаимни упреци, обвинявания и обиди сред Левскари, както на стадиона, по този начин и в обществените мрежи.

• Не на последно място считаме за безусловно неприемлив и афектиран фактът, че управлението на клубът не реагира съответно на провокацията от страна на гостуващия тим и се съгласи " сините " да играят в жълто на Герена!

Ние от съдружие " Левски на Левскарите " изрично завяваме и ви подсещаме, че отговорността за организацията и провеждането на футболните срещи, както и за връзката и работата с последователите е ваша!

Потърпевшите от зле свършената и несвършената работа от страна на клубното управление, сме ние, всички левскари, с помощта на които Левски го има.

Животът и здравето на левскарите е изложено на евентуален и действителен риск. Не можем да си позволим да мълчим, или да си затваряме очите пред опасността, която ни грози. Още повече, когато всичко това е плод на безхаберие, безнаказаност, непросветеност и елементарен мързел.

Само ЛЕВСКИ!

" Левски на Левскарите "

П.П. Миналата вечер последовател на футболен клуб АЕК загуби живота си в Гърция, вследствие от конфликти сред последователи на неговия тим и тези на Динамо Загреб. ", написаха от Сдружението.
 В Беер Шева са обезпокоени от слабия интерес към дуела с Левски
В Беер Шева са обезпокоени от слабия интерес към дуела с Левски

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР