Сдружение Зелена България - ръка за ръка получи европейски средства

...
Сдружение Зелена България - ръка за ръка получи европейски средства
Коментари Харесай

Започва кампания за събиране на стари книги



Сдружение " Зелена България - ръка за ръка " получи европейски средства по план за основаване на мрежа от книжарници, където всеки може да подари старите си книги.
Книгите ще бъдат събирани, сортирани и дарявани на читалища, учебни заведения, библиотеки и обществени домове.

" Това е един обществен, екологичен план . В две направения го развиваме. Ориентиран е към крайните консуматори и фенове на книги, акцията към този момент е стартирала, ние я приготвяме от два месеца. От началото на юли към този момент доста от книжарниците заработиха, брандирани са. Знае се за плана и събираме книги ", сподели за БНР Диана Сивинова.

50 книжарници ще бъдат сътрудници на плана, който ще се извършва в София, Плевен, Габрово, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив.

Създадена е специфична платформа - на която е оповестена интерактивна карта с книжарниците, които вземат участие в акцията.

" За страдание всички сме ставали очевидци в обществените мрежи на това по какъв начин книги са изхвърлени до контейнера и се разпиляват, само че на множеството хора им е жалост да ги изхвърлят в контейнерите и за жалост си ги държат или по таваните, или мазетата и гаражите. Иска им се някак си да разчистят пространство “.

До 31 август книжарниците, които са се присъединили в акцията ще събират книги. След това стартира изпращането на събраните книги в читалища и обществени домове.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР