Сдружение Заедно правим добрини“ официално дари операционна маса на Многопрофилната

...
Сдружение Заедно правим добрини“ официално дари операционна маса на Многопрофилната
Коментари Харесай

Сдружение „Заедно правим добрини“ дари операционна маса на болница в Добрич

Сдружение „ Заедно вършим добрини “ публично подари операционна маса на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич .

Дарението е „ черешката на тортата “ в новоизградената и оборудвана с инсталация от последно потомство зала за лапароскопска хирургия, която се употребява и от хирургичното поделение, сподели шефът на МБАЛ – Добрич доктор Георги Желязков.

Той показа, че доста се гордее с триумфа на Димитрина Младенова, Йоанна Койчева и Милена Савова от сдружението, с помощта на които в лечебното заведение и цялата област „ ще има една от най-добре построените операционни зали “.

„ Операционната маса е основна част от всяка операционна зала. Тя улеснява нашата ежедневна работа – изрично усъвършенства комфорта на оператора и съкратява оперативното време “, сподели завеждащият АГ отделението, доктор Ивайло Петев.

Добрите условия на труд разрешават на лекарите да работят по-бързо, повече и с доста по-малка контузия за пациента, добави той.

„ В актуалната медицина не можеш без техника. Откакто имаме нова ендоскопска инсталация, над 80 % от гинекологичните ни интервенции са ендоскопски, по отношение на 10-15 % преди този момент. От началото на годината с Отделението по хирургия имаме осъществени над 200 ендоскопски интервенции, което за болница от нашия сан е доста положително достижение “, сподели още доктор Петев.

Пазарната стойност на дарението е 45 хиляди лв., съобщи Димитрина Младенова от „ Заедно вършим добрини “, само че компанията, от която е закупена масата, я е предоставила на сдружението против 35 хил.лева.

„ Направиха ни доста огромна отстъпка, за което сме доста признателни “, сподели тя.

Младенова напомни, че скоро се навършват пет години от началото на самодейността в Добрич.

„ Изумена съм по какъв начин толкоз доста хора повярваха в нас. Много се вълнувам, тъй като това беше една наша фантазия за града ни. Сбъдната фантазия е и че успяхме да обединим толкоз доста хора. Надяваме се да реализираме даже по-големи триумфи “, сподели още тя..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР