Сдружение за изкуство и образование Милчо Левиев“ се подготвя за

...
Сдружение за изкуство и образование Милчо Левиев“ се подготвя за
Коментари Харесай

Постковид ренесанс за новия джаз сезон в Пловдив

Сдружение за изкуство и обучение „ Милчо Левиев “ се приготвя за новия музикален сезон. В него акцентите са два: концертът „ Соната 57 “ в чест на 85 години от рождението на неговия патрон и платформата „ Камерна сцена Пловдив “, която ще срещне публиката с джаз музиката на Европа. 

Музикалното събитие, което ще означи юбилея на маестро  Милчо Левиев, ще показа неговата музика с оркестъра на Опера Пловдив. На сцената на Античния спектакъл под диригентството на Константин Добройков ще излязат Вики Алмазиду, Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Петър Салчев. Датата е 15 юни, а упоритостта на уредниците е „ Соната 57 “ да обиколи и още две подиуми – в София и в Солун, Гърция.

Само ден след концерта за 85-годишнината от рождението на именития музикант, роден в Пловдив, в Culture Hotspot Milcho Leviev – къщата „ Иван Черноземски “ в Стария град ще се състои и първият концерт от „ Камерна Сцена Пловдив “. 

До 3-ти септември в общо 6 музикални събития ще се показват планове от Швеция, Полша, Словакия, Румъния, Германия, Гърция и Армения. Наред с артистите от тези страни, ще вземат участие и джаз музиканти от България, измежду които  Антони Дончев, Росен Захариев и Васил Спасов.

Проектът „ Камерна Сцена Пловдив “ е част от Културния календар на Пловдив и се подкрепя от Общината.

Интервю с джазмена Петър Салчев, ръководител на Сдружението за изкуство и обучение „ Милчо Левиев “, можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР