Сдружение Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб ( разработи и интегрира напълно

...
Сдружение Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб ( разработи и интегрира напълно
Коментари Харесай

Компютърна програма отговоря на въпроси за COVID-19

Сдружение " Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб " ( създаде и интегрира изцяло безплатно за потребностите на Община Бургас - чатбот, който дава значима информация, обвързвана с ковид.

Разработката употребява данни от Община Бургас, Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация и е разполагаем на жителите непрекъснато по време на изключителното състояние. 
 
Чатботът е компютърна стратегия, която дава отговор автоматизирано на запитвания на жители,   създавайки чувството за диалог с същински човек. Този разговор се реализира посредством текст и други образни детайли като изображения и емотикони.

Има два разновидността за връзка с чатбота. Единият е свободни въпроси, при който жителите могат да задават свободно въпроси и чатботът ще им отговори съгласно информацията, с която разполага.

Другата алтернатива е въведената опция от постоянно задавани въпроси по категории, на които чатботът дава автоматизиран отговор. Така няма потребност жителите да ангажират съответен чиновник, който да дава отговор на техните запитвания. Чатботът на Общината употребява AI (изкуствен интелект).



Това значи, че той не просто базира отговорите си по отношение на внедрения в него софтуерен сюжет.
Той има способността да запомня въпросите на жителите, както и отговорите, които им е дал. Впечатляващото е, че употребява насъбраната информация и я ползва при последващата си връзка с жителите. 
 
Чатботът на Община Бургас е безвъзмезден и чака въпросите на жителите свързани с ковид. Той е интегриран в интелигентната градска платформа Смарт Бургас а скоро ще бъде прибавен и в формалния уебсайт на Община Бургас.

Разработката ще кореспондира и с профила на общината във Фейсбук, с цел да може да обслужва жителите и непосредствено през обществената мрежа. След повдигането на изключителното състояние чатботът ще продължи да служи на жителите на община Бургас, предоставяйки им информация за административни услуги, спорт, обучение и други Чатботът еволюира самичък и се нуждае от непрекъснати промени в софтуерния сюжет, по който действа.
 

Разработчикът на чатбота - Сдружение " Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб " или DigIhub, б еше основано в Бургас малко преди въвеждането на изключителното състояние. Това е взаимна самодейност на организации от обществения, частния, неправителствения и просветителния бранш в Бургас.

Основатели на DigIhub са Община Бургас, Индустриалния логистичен парк, ИКТ Клъстер-Бургас, които са цифровата екосистема на Бургас, Фондация в социална изгода " Дигитализация и интеграция на новите технологии " (DINT), Българската академия на науките, Университет " Проф. доктор Асен Златаров " и Бургаският свободен университет.

Целта на DigIhub е да подкрепи за ефикасния преход към цифровизация на работните процеси, да поддържа представителите на бизнеса в района за въвеждане и/или внедряване на цифрови технологии и интелигентни системи и тези, които оферират услуги с по-високо качество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР