Сдружение Силистра 2030“ обединява група младежи, родени в Силистра, но

...
Сдружение Силистра 2030“ обединява група младежи, родени в Силистра, но
Коментари Харесай

Сдружение „Силистра 2030“ подпомага социално слаби семейства



Сдружение „ Силистра 2030 “ сплотява група младежи, родени в Силистра, само че поели по своя път и през огромна част от времето са на друго място, а не в дунавския град. Обединява ги желанието да оставят диря, да оказват помощ, да насърчат, да стоплят сърцата на дребни и огромни. За късия интервал от своето битие те имат няколко благотворителни начинания. Броени дни преди Великден беше проведена акция за събиране на средства и за пазаруването на артикули, които да бъдат раздадени на разнообразни обществени групи и фамилии.

Вече са зарадвани първите от тях - членове на Фондация „ Съпричастие “, хора с проблеми, свързани със зрението и слуха. Така наречените великденски кошници бяха раздадени на поданици на разнообразни обитаеми места от община Силистра. 

" Искаме да помогнем на тези наши членове от обществото, които не могат да обезпечат богатата празнична софра, на която доста от нас ще се радват, които няма по какъв начин да прекарат радостно и ярко празниците си , тъй като са се изправили пред компликация и неспособност да се оправят с нея ", сподели за БНР Девора Недялкова член на Сдружение „ Силистра 2030 “.

По думите ѝ благотворителните акции нямат единствено материално измерение: 

" Ние желаеме хората да ги запалителен, да им отворим очите, да ги подтикваме да демонстрират емпатия, която по-рядко виждаме , не тъй като я няма, а тъй като времената, в които живеем, са много сложни ", добави в предаването " По първи петли " Недялкова. 

Сдружение " Силистра 2030 " има проекти да оказва помощ на нуждаещи се освен по време на празници, акцентира тя:

" Ние желаеме да създадем система от добротворчески събития, да притеглим доброволци, наши съидейници, членове на сдружението ни и по този метод да събудим латентни, позаспали чувства във всички нас, че могат да се случват хубави неща и те зависят най-вече от нас . Всеки, на който му хрумне концепция,или види, че съседът му или някой негов прочут е в потребност, може би желае да развие своя фантазия, която до момента му се е коствала невъзможна, обвързвана с положителната конюнктура и множеството благоприятни условия, може да се свърже с нас ".

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР