Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ приветства действията на Столична община

...
Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ приветства действията на Столична община
Коментари Харесай

Новата система за таксуване на Столична община е „пропуснала“ интегрирането и с влаковете на БДЖ

Сдружение „ Градски превоз и инфраструктура “ приветства дейностите на Столична община в посока уголемение на мрежата за дистрибуция на транспортни документи през каналите на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД. Инициативата беше показана от представители на сдружението на Консултативния съвет по пътна сигурност към Столична община през месец октомври 2020 година, дружно с пакет от ограничения за поощряване на пътуванията с публичен превоз в региона от и към столицата.
Мерки, които сдружението показа на Консултативния съвет:
Предлагане на билетите и картите на ЦГМ на касите на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД в прилежащите на София обитаеми места;
Искане от страна на Столична община към „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД за директни влакове, пресичащи диаметрално територията на Столична община, създавайки основа за градска железница вид S-Bahn;
Създаване на интегриран превозен документ влак-метро.

Макар идното показване на първата препоръчана мярка да е похвална, от сдружението не схващат за какво новите скъпо струващи електронни системи за таксуване на ЦГМ и „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД не плануват издаването на общи документи. Същото е залгнало в съглашение, подписано сред двете страни още през 2014 година, като досега няма очевидно развиване по използването му. Същевременно, през 1934 година, без наличните сега съвременни електронни платформи и системи, Столична община и БДЖ съумяват да осъществят първия интегриран превозен документ в страната.
Насърчаването на комбинираните пътувания с трен и градски превоз може значително да способства за понижаване на трафика на територията на Столична община. В момента от Казичене до центъра на София пътуването с градски превоз лишава към час. При пътешестване с трен и метро времето може да бъде понижено с повече от 30 мин. Сдружението е показало на институциите и готовността на предприятия от индустриалните зони на София да поддържат основаването на интегриран превозен документ, който ще разреши на чиновниците им по-бързо напредване до работните места.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР