Сдружение Да запазим Корал внесе жалба в Комисията за защита

...
Сдружение Да запазим Корал внесе жалба в Комисията за защита
Коментари Харесай

Фотокапани на плажа Корал

Сдружение " Да запазим Корал " внесе тъжба в Комисията за отбрана на персоналните данни против испанската компания " Ибердрола Инмобилиария ", която е сложила фотокапани на плаж " Корал ". С тях компанията заплашва да снима всеки извършител, който влезе в частната благосъстоятелност.

Предупредителни табели за фотокапаните се появиха преди дни. С тях компанията притежател на терена плаши хората решили да къмпингуват на техен терен. Според Сдружение " Да запазим Корал " обаче тези фотокапани нарушават човешките права, още повече че тези плажове са свободни за прилагане.

Повечето от плажуващите не са българи и не могат да прочетат табелите. Туристите схващат, откакто към този момент са снимани от фотокапаните, макар че компанията е написала, че позволява пешеходното прекосяване през своя парцел.

От сдружението " Да запазим " Корал " чакат Комисията за отбрана на персоналните данни да направи детайлно следствие на проблема.Ако е основателна жалбата, испанската компания ще бъде голбена над 1 милиарда евро по регламента за отбрана на персоналните данни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР