Сдружение Ангели на пътя се срещнаха с вътрешния министър Атанас

...
Сдружение Ангели на пътя се срещнаха с вътрешния министър Атанас
Коментари Харесай

Сдружение Ангели на пътя искат по-строги наказания за пияни и дрогирани шофьори

Сдружение " Ангели на пътя " се срещнаха с вътрешния министър Атанас Илков с искане за законови промени и по-строги санкции за пияни и дрогирани водачи.

Пред Съдебната палата от сдружението организираха митинг за във връзка идното съвещание по делото за гибелта на 14-годишния Филип Арсов, който беше затрит от водач на пешеходна пътека на на ул. " Гурко " в столицата през месец септември 2023 година Те упорстват за по-справедливи санкции за убийците на пътя.

„ Жената, която се е возила до Петър Тодоров, отхвърля да даде показания. Днес ще сезираме прокуратурата тя да бъде призована като съизвършител в убийството на Филип “, сподели Петя Иванова от Сдружение „ Ангели на пътя “, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всички каузи се протакат не месец след месец, а година след година. Нашето дело стартира относително бързо, тъй като автоекспертизите се направиха бързо, само че нещата се бавят с чуването на очевидците. Агонията продължава на всяко едно съвещание, на което ние сме принудени да слушаме по какъв начин килърът на Филип форсира мотора преди пешеходната пътека, вместо да понижи, и убива детето “, разяснява пред медиите майката на Филип Арсов - Николина Петкова.

Преди това по-рано денем, те се срещнаха и с вътрешния министър в отрасловото ведомство, където са упорствали пред него за повече лаборатории, да се криминализира отводът на лидер в нарушаване да даде тест за алкохол и опиати, да има повече камери на пътя, както и да има по-строги санкции за тези, които нарушават законите.

Повече информация вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР