Сделката за придобиването на Twitter от милиардерът Елон Мъск накара

...
Сделката за придобиването на Twitter от милиардерът Елон Мъск накара
Коментари Харесай

Потребители напускат Twitter, докато Мъск обещава свобода на словото

Сделката за придобиването на Twitter от милиардерът Елон Мъск накара целият свят да приказва за бъдещето на платформата. И до момента в който множеството хора цитираха сумата по договорката ($44 млрд.) и разглеждаха претекстовете на един от най-богатите и авторитетни хора в света, обсъждаха и по какъв начин ще се отрази това придобиване на елементарния консуматор.

Елон Мъск разгласи в Twitter, че ще работи в посока за понижаване на цензурата, откакто той към този момент е прочут като парещ бранител на свободата на словото. Самият той заяви, че би желал новата му обществена мрежа да е конгрес за свободната тирада, защото тя е люлката на функциониращата народна власт. Организации за отбрана правата на индивида обаче са загрижени, че по-слабата модерация на платформата може да докара до увеличение на езика на омразата. Именно в Twitter от „ Амнести интернешънъл “ написаха:
 Климатичният деятел, който се самозапали в Деня на Земята 26 апр 2022 | На фона на неопровержимата покруса, каквато е войната в Украйна, човечеството не стопира да бъде разтърсвано...
„ Последното, което бихме желали, е Twitter непринудено да се трансформира в проводник на принуждение, афектиран език против потребителите, изключително против най-уязвимите като дамите, небинарните лица и други Загрижени сме за всяка стъпка, с която Twitter може да урони подсилването на политиките и механизмите, основани да пазят потребителите ".

На заседание на чиновниците на Twitter актуалният изпълнителен шеф разгласи, че бъдещето на компанията е неразбираемо и не се знае в каква посока ще поеме тя с идването на новия си притежател.

Европейската комисия предизвести Елон Мъск да следи за спазването на цифровите правила. Говорителят Йоханес

Продължава на другата страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР