Сделка за допълнителни машини за вота ще има, но все

...
Сделка за допълнителни машини за вота ще има, но все
Коментари Харесай

ЦИК: Сделка за машините ще има


Сделка за спомагателни машини за вота ще има, само че към момента не е финализирана, стана ясно от думите на представителя на ЦИК Цветозар Томов пред БНР. Според него до края на седмицата всичко ще бъде изяснено и конкретизирано. Вчера се организира среща сред Централната изборна комисия и производителя на машини за гласоподаване „ Смартматик “. Целта е устройството да бъдат закупени и доставени непосредствено през производителя, без да се употребяват услугите на досегашната фирма-доставчик „ Сиела Норма “.

В същото време ЦИК ще подписа различен контракт със „ Сиела Норма “ за логистика и софтуерна поддръжка на машините. Без сключването на подобен контракт, колкото и машини имаме, няма да можем да ги използваме, безапелационен бе Цветозар Томов.

От Холандия и Тайван могат да бъдат обезпечени над 1500 машини, увери той. Машините от Холандия ще бъдат доставени посредством сухоземен превоз. Това ще се случи и с машините, които ще потеглят към секциите в чужбина, като се изключи тези зад Океана.

Преговорите не престават към превоза, логистиката на машините и процедурата за актуализирането на софтуера за всеки идващ избор, разясни Цветозар Томов.

По думите му задачата е до президентските избори наесен ЦИК да е независима и да не зависи от никого за актуализирането на софтуера за последващи избори.

Ще търсим оптимално преференциални за страната и за ЦИК финансови условия при реализацията на тази договорка, разяснява той за договарянията със „ Смартматик “.

Томов счита, че е вероятен ценови компромис и ще се откри оптимално финансово решение
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР