Считано от понеделник, 23 август, Чешката република въвежда нови условия

...
Считано от понеделник, 23 август, Чешката република въвежда нови условия
Коментари Харесай

От понеделник влизаме само с негативен PCR тест или сертификати в Чехия

Считано от понеделник, 23 август, Чешката република вкарва нови условия за пътуващите от България, оповестяват от Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Прага всички жители, които идват от България в Чехия, следва да показват негативен PCR тест, изработен най-вече 72 часа преди пътуването. Изключение се позволява за преболедували или имунизирани жители, които могат да го потвърдят със съответния документ.

Пристигащите от България следва да попълнят авансово електронен формуляр на пътуващия и да го показват при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на следния интернет адрес:

При пътешестване през Чешката република пренос с овакантяване на страната до 12 часа след влизането няма условие за регистрация на пасажера преди пътуването. Няма и условие и за показване на антигенен или PCR тест преди или след влизане в Чешката република.

Сред новите правила за пътуващите до страната е и условие за самоизолация за жителите, идващи от България, като сред петия и четиринадесетия ден на престояване в Чешката република те следва още веднъж да си създадат PCR тест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР