Считано от август тази година семействата с ниски доходи в

...
Считано от август тази година семействата с ниски доходи в
Коментари Харесай

Семействата с ниски доходи ще получават по 100 евро месечно за дете

Считано от август тази година фамилиите с ниски приходи в Германия ще получават по 100 евро месечно за всяко отглеждано дете, оповестява организация DPA, представена от организация " Фокус ".

Новата мярка за държавна поддръжка ще бъде призната на 11 юни на съвещание на Бундестага. Плащането е част от стратегия за намаляване на последствията за деца и юноши от дълготрайните ограничавания поради COVID-19. За тази стратегия, съгласно DPA, държавното управление ще отпусне 2 милиарда евро. Отбелязва се, че с цел да получат държавни заплащания, множеството фамилии няма да имат потребност даже да подават заявки.

„ Искаме да дадем своя принос, с цел да могат всички деца да се радват на нехайно лято след компликациите, подбудени от пандемията на ковид “, съобщи немският министър на правораздаването Кристин Ламбрехт, която извършва длъжността министър на фамилните въпроси до края на мандата на сегашния Бундестаг. „ С заплащане от 100 евро всяко дете от фамилии с ниски приходи ще може да се наслаждения на обичаното си свободно време и да навакса. Парите могат да бъдат изразходвани за отмора, спорт и развлекателни действия според от желанието и настроението “, добави тя.

Във вторник организацията DPA, базирайки се на източници от немското държавно управление, заяви, че Берлин се е съгласил да удължи до края на септември програмата за финансова поддръжка за компании и частни бизнесмени, най-засегнати от рецесията, породена от пандемията от ковид. Според организацията държавното управление смята също по този начин за належащо да се основат специфични стопански тласъци за улеснение на ранното отваряне на предприятия и компании. По-рано министърът на стопанската система и енергетиката на Германия Петер Алтмайер показа мнение, че програмата за държавна помощ за компании и частни бизнесмени по отношение на пандемията би трябвало да бъде удължена до края на 2021 година От пролетта на 2020 година Германия е похарчила общо 300 милиарда евро за намаляване на последствията от пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР