Считано от 15 януари 2021 г., се въвежда задължителна електронната

...
Считано от 15 януари 2021 г., се въвежда задължителна електронната
Коментари Харесай

Австрия ще иска предварителна онлайн регистрация при влизане в страната

Считано от 15 януари 2021 година, се вкарва наложителна електронната регистрация преди влизане в Австрия, оповестиха от Министерство на външните работи. Регистрационният формуляр ще бъде наличен на немски и британски език на следната електронна страница: www.oesterreich.gv.at

Предвиждат се изключения от условието за регистрация за погранични служащи и директни пасажери, както и за лица, които влизат в Австрия заради фамилни непредвидими аргументи, които изискват особено внимание.

Всички лица, които са били в " рискови райони ", следва неотложно да пристъпят към десетдневна карантина при влизане в Австрия. Прекратяването на карантината е допустимо прибързано с негативен PCR или антигенен тест най-рано на петия ден (т.е. от 5-ия ден след влизането).

От карантината са изключени лицата, които влизат в Австрия по професионални аргументи, директно преминаващи, лица, които пътуват като придружители при незабавни медицински обстановки. Те следва да показват негативен PCR или антигенен тест, без да бъдат задължавани да бъдат сложени под карантина. Тестът не следва да е по-стар от 72 часа все още на влизане.

Съгласно информацията на австрийските управляващи, при онлайн регистрацията ще се показват име, данни за контакт, къде лицето е обитавало преди пътуването до Австрия, адреса в Австрия и, в случай че е допустимо, какъв брой дълго лицето ще остане в страната. Когато за влизане в Австрия е нужен резултат от тест, той ще може да бъде качен в електронната форма за регистрация.

От 15 януари 2021 година Към листата с рискови страни са добавени и Ирландия и Уругвай.

Изключния от листата на рискови страни остават все още - Австралия, Финландия, Исландия, Япония, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Ватикана, Гърция и Сингапур. Настоятелно се предлага да не се правят неналожително пътувания.

При потребност от спомагателна информация или подпомагане, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13 и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на ел. адрес [email protected], [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на ел. адрес: [email protected].

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfо.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР