Считано от 15:00 ч. на 11 юни 2021 г. отпада

...
Считано от 15:00 ч. на 11 юни 2021 г. отпада
Коментари Харесай

Норвегия отмени карантината за българските граждани

Считано от 15:00 ч. на 11 юни 2021 година отпада карантината за идващите български жители в Норвегия, които са с цялостен цикъл на имунизация за COVID-19 или през последните 6 месеца са преболедували вируса. Необходимо е пътуващите да могат да потвърдят, че са имунизирани или преболедували COVID-19 посредством QR-код, оповестиха от Министерство на външните работи.

Към момента мярката обгръща само българските жители, които са били имунизирани в Норвегия или имат документ, доказващ преболедуването на ковид, публикуван от норвежки доктор. Получилите първа доза от имунизацията, от слагането на която са минали от 3 до 15 седмици, ще бъдат поставяни под карантина при завръщането им от чужбина. Те могат да се освободят от нея след отрицателен резултат от PCR-тест, изработен най-рано на третия ден от идването им в Норвегия. Това важи и за деца, и за младежи на възраст до 18 година

Очаква се въвеждането на система, която ще може да ревизира статута на имунизация в Европейски Съюз, ЕИП и Англия. До въвеждането на тази система жители, чиито документи не могат да бъдат проверявани за правота на норвежката граница, няма да бъдат обхванати от изключението за отбягване на карантина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР