Считаният за направил ужасяващ сезон за Арсенал Шкодран Мустафи има

...
Считаният за направил ужасяващ сезон за Арсенал Шкодран Мустафи има
Коментари Харесай

Факти - провал на Арсенал с по-добър сезон от Магуайър

Считаният за направил отблъскващ сезон за Арсенал Шкодран Мустафи има по-добро показване през сезона от бъдещия най-скъп защитник в света Хари Магуайър. Както е известно, Магуайър е на броени часове да подпише контракт с Манчестър Юнайтед, който ще заплати на Лестър Сити 85 милиона паунда за него.

Германският бранител на „ топчиите” Мустафи пък бе раздиран от рецензии през предишния сезон, откакто даже бе на прага да напусне „ Емирейтс” през това лято посока Монако.

Юнайтед желае да вземе Магуайър от една година насам, като тази договорка се готви към този момент прекомерно дълго. По този метод 26-годишният Магуайър ще стане най-скъпият защитник в историята, задминавайки Върджил ван Дайк от Ливърпул през 2018-а година.

След нервността за най-голямата договорка обаче се вижда, че Шкодран Мустафи е по-добър в седем от осем съществени защитни индикатори през предишния сезон. Единственото, в което Магуайър е по-солиден от Мустафи са блоковете (18:17). Във всяка една друга категория международният първенец с Германия е по-добър от своя сътрудник. Мустафи има повече намеси, повече шпагати, с по-добър %, а господства също по този начин и в изчистванията.

Невероятното е, че Мустафи има 73% извоювани шпагати, до момента в който процентът на Магуайър е 55. Въпреки положителните индикатори на Мустафи съпоставяне с бранителя на Лестър, то почитателите на Арсенал са му задоволително гневни след поредицата от неточности от него, лишили Арсенал от присъединяване в Шампионската лига за трета поредна година.

Mustafi boasts better stats than Maguire as defender prepares for £85m Man Utd move https://t.co/uAjPTMMnFv
— Sun Sport (@SunSport) August 3, 2019
Въпреки това мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще предложи шестгодишен контракт за Магуайър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР