Сборен екип американски учени от Медицинската школа в университета „Емъри“,

...
Сборен екип американски учени от Медицинската школа в университета „Емъри“,
Коментари Харесай

Откриха нов метод за ефективно отслабване без диети

Сборен екип американски учени от Медицинската школа в университета „ Емъри “, университета на щата Ню Йорк в Бъфало и медицинския център на университета на Пенсилвания са провели проучване за да потвърдят на процедура нов способ за намаляване.
В опитите на американските откриватели са взели участие 10 доброволци с наднормено тегло и затлъстяване от първа и втора степен. Специалистите благодарение на игла в сектор от гърба са вкарвали полутечен криогенен газ аргон. След това в продължение на 90 дни следили положението на пациентите.
На всеки от тях била извършена процедура по заледяване на задния дънер на блуждаещия нерв (nervus vagus), който стартира от върха на мозъчния дънер и минава през цялото тяло.
При всички доброволци било открито понижаване на апетита и намаление на телесното тегло. Сами те след време разказали на учените, че тази процедура доста намалила апетита им.
Резултатите от опита надминали и най-големите упования. Благодарение на замразяването на блуждаещия нерв доброволците се избавили от 14% от общата си телесна маса.
Освен това не били видяни странични резултати, а процедурата е била избрана от учените като безвредна и даваща действителни резултати. Те показват, че проучването е ориентирано към понижаване на силата на сигнала за апетит, който празният корем изпраща на мозъка.Изследването е пилотно и следва по-нататъшна работа по наблюдаване на действието на метода измежду по-голям брой пациенти и за по-дълъг интервал от време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР