Въпреки че един на всеки осем американци е вече ваксиниран

...
Въпреки че един на всеки осем американци е вече ваксиниран
Коментари Харесай

Въпреки ваксинирането, развитието на пандемията в САЩ остава в плато

Въпреки че един на всеки осем американци е към този момент имунизиран против ковид, епидемията продължава и да поддържа растежа си в Съединени американски щати, като сходно " плато " в предходен стадий предшестваше увеличение на инфектираните, съобщи Франс прес.

Според американския Център за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ), пред миналата седмица са били регистрирани приблизително по към 53 000 нови случая. Но броят на случаите пораства в 15 щата и територии, изключително в североизточната част на страната (Ню Джърси, Кънектикът, Роуд алънд, Делауеър). Друго внезапно повишаване се следи в щата Мичиган, където междинният брой на записаните случаи на дневна база се е нараснал над два пъти през последния месец.

На национално ниво, след намаляване на случаите на дневна база от върховите стойности от средата на януари насам, от края на февруари стартира да се демонстрира " плато ".

Според директорката на ЦКПЗ Рошел Валенски, английският вид, който се предава по-лесно, се чака да господства в Съединени американски щати до края на март или началото на април. Същевременно, страната продължава акцията си за всеобща имунизация и през миналата седмица са се правили приблизително по 2,4 милиона имунизации на ден. Близо 40 милиона души, което е 12 % от американското население, са изцяло имунизирани. Това значи, че са им били сложени по две дози от имунизацията на Pfizer/BioNtech, CureVac или Moderna или една доза от тази на Johnson & Johnson. Тези три ваксини са позволени за потребление в Съединени американски щати. Досега са сложени общо към 113 милиона дози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР