Сблъсъци избухнаха по време на подновените протести на "жълтите жилетки"

...
Сблъсъци избухнаха по време на подновените протести на "жълтите жилетки"
Коментари Харесай

Сблъсъци избухнаха по време на подновените протести на жълтите жилетки в Париж

Сблъсъци избухнаха по време на възобновените митинги на "жълтите жилетки " в Париж, заяви Ройтерс. Полицията се опита да отблъсне стачкуващите със сълзотворен газ и димни гранати.

Демонстрантите се пробваха да преодолеят кордона на силите на реда в центъра на френската столица край постройката на Народното събрание, оповестява БТВ.

Маршът на стачкуващите стартира спокойно като мина по емблематичния бул. "Шанз-Елизе ". Протестиращите пееха националния химн и развяваха френския байрак и плакати с апели за оставката на президента Еманюел Макрон.

Демонстрация имаше и пред централата на организация Франс прес в Париж, където жълтите жилетки скандираха против медиите.

Миналата събота стачкуващите стачкуваха покрай постройките на телевизия Бе Еф Ем и "Франс телевизион ", където неколкостотин "жълти жилетки " пристигнаха да освиркат "журналистите колаборационисти ".

Вчера вечерта бяха задържани четирима души, след опит за обсада от страна на петдесет "жълти жилетки " на централата на районния вестник "Ест репюбликен ", покрай североизточния град Нанси, където е печатницата на изданието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР