Сблъсъкът между прокуратурата и управляващите навлезе в нова фаза, след

...
Сблъсъкът между прокуратурата и управляващите навлезе в нова фаза, след
Коментари Харесай

Бойко Рашков, Христо Иванов и Надежда Йорданова – главни герои в обзора на прокуратурата

Сблъсъкът сред прокуратурата и ръководещите навлезе в нова фаза, откакто държавното обвиняване организира първия си преглед на погрешните политически изказвания. С апел " всички жители и медии да се осведомят от справедливи и достоверни източници “, зам.-главният прокурор Десислава Пиронева означи, че " офанзивите “ от страна на изпълнителната и законодателната власт " изкривяват публичната визия за прокуратурата, като цената за това заплащат значително българските жители “.

Избраните от прокуратурата изявления са най-вече на депутата от Демократична България Христо Иванов (4), вътрешния министър Бойко Рашков (4) и правосъдния Надежда Йорданова (2). Обърнато е внимание също и на други лица от ръководството и ръководещата коалиция като премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев, представителят на държавното управление Лена Бориславова, министър Даниел Лорер.

Темите са от непроведения досега разпит на Васил Божков през закриването на спецпрокуратурата до досъдебното произвеждане против Василев.

След всеки прецизен откъс Пиронева прочете коментара на държавното обвиняване, който в огромната част от случаите започваше с оценката, че политическото изказване " демонстрира непознаване на Конституцията и законите на Република България “ или с тази, че липсват причини. В написаното изказване се отбелязва, че:

- продължава да се работи по случаите " Божков “ и " Булгаргаз “;- предприемачът може да бъде разпитан онлайн единствено при единодушие от страна на ОАЕ;

- не е правилно, че от правосъдната промяна зависи достъпа ни до европари;

- спецсъдът е осъдил дефинитивно 1157 души (сред тях – и споразумелите се с прокуратурата за по-малко наказване – б.р.) и е оправдал единствено 83, което демонстрира успеваемостта на профилираните структури;

- основният прокурор не може да дава директни инструкции на прокурорите;

- единствено наблюдаващият прокурор може да разяснява досъдебно производство;

В прочетения от Пиронева текст се отбелязва още един път, че " основният прокурор не реализира дейности против съответни лица “, като по този начин се дава отговор на казаното от Владислав Горанов в студиото на bTV: " Според мен той (Кирил Петков – б.р.) върна жеста на Гешев за това, че Гешев не го преследва за документ с погрешно наличие “.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР