Създавайки Кулинарен регион Добруджа“ ще гарантираме видимост и защита на

...
Създавайки Кулинарен регион Добруджа“ ще гарантираме видимост и защита на
Коментари Харесай

„Кулинарен регион Добруджа“ ще гарантира видимост и защита на местните продукти храни и вина

Създавайки „ Кулинарен район Добруджа “ ще подсигуряваме видимост и отбрана на локални артикули храни и виновност. Това сподели заместник-министърът на земеделието Георги Събев при откриването на обичайното ревю за локални артикули в Добрич, което се провежда от Министерството на земеделието.

„ Един от главните наши цели, в политиките ни, е оказването на поддръжка за българското произвеждане, както и за основаване на директни връзки сред производителите и потребителите, съкращаване на веригата за доставки на храни и обезпечаване на пазари за продукцията на земеделските производители “, уточни той. И добави, че това е методът, по който производителите ще засилят своята конкурентоспособност и ще развиват локалната стопанска система, ще се основат благоприятни условия и за нови бизнес инициативи. Той акцентира, че методът ВОМР сполучливо развива бизнеса в дребните обитаеми места.

„ С помощта на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони, за интервала 2023-2027 година, с запас от над 280 милиона евро, което е над половин милиард лв., ще бъдат финансирани над 100 нови Местни инициативни групи (МИГ) “, посочи аграрният заместник-министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР