Създавайки изключително детайлния си фантастичен свят, Джордж Мартин е базирал

...
Създавайки изключително детайлния си фантастичен свят, Джордж Мартин е базирал
Коментари Харесай

7 исторически паралела с „Игра на тронове“

Създавайки извънредно детайлния си приказен свят, Джордж Мартин е базирал доста от „ Игра на тронове “ на средновековната история на Европа. По-точно, той е черпил ентусиазъм най-вече от Войната на розите – битката за трона на Англия сред Севера и Юга. Дори Червената женитба е основана на исторически събития.

1. Крал Джофри е Едуард от Ланкастър

Колкото и злобен да беше Джофри, наподобява героят му е основан на същинска персона. Едуард от Ланкастър е наследник на крал Хенри VI и Маргарита Анжуйска, а съгласно слуховете, същинският му татко е един от правилният поддръжници на кралицата.

Също като Джофри, Едуард бил малко вманиачен и също обичал да реже главите на враговете си. Посланикът на Милано е писал: „ Това момче, въпреки и единствено на 13 години, към този момент приказва единствено за рязане на глави или война, като че ли всичко беше в ръцете му или самият той е богът на войната. “

Краят на Едуард е не по-малко приемлив от този на Джофри – той е зашлевен от Едуард IV, историческият еквивалент на Роб Старк, след което намушкан от последователите на краля.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР