Създаването на нов фармацевтичен продукт струва средно 1,3 милиарда долара(снимка:

...
Създаването на нов фармацевтичен продукт струва средно 1,3 милиарда долара(снимка:
Коментари Харесай

Google създаде компания за разработка на лекарства


Създаването на нов фармацевтичен артикул коства приблизително 1,3 милиарда $
(снимка: CC0 Public Domain)

Alphabet, компанията-майка на Гугъл, основа нова дъщерна компания за разкриване и създаване на медикаменти. Isomorphic Labs ще употребява в активността си проучвания на DeepMind – основана в Лондон лаборатория за изкуствен интелект, също притежавана и ръководена от Alphabet.

За момента детайлностите към Isomorphic Labs са нищожни. Това обаче не е първият ход на Alphabet в областта на медицината, напомня. Поделения на компанията към този момент изследват разнообразни аспекти на човешкото опазване на здравето. Сред тях е Verily, която работи върху разнообразни планове – от хирургически роботи до контактни лещи, които наблюдават равнищата на глюкозата при диабетици. Друг план, Calico, пък си е сложил амбициозната цел да .
още по тематиката
Isomorphic Labs ще се концентрира само върху откриването на медикаменти и новите технологии, които могат да оказват помощ за създаване на лекарства. Новосформираната компания съобщи, че задачата ѝ да „ премисли ” процеса на създаване на нови медикаменти с метод, учреден на изкуствен интелект.

„ Вярваме, че фундаменталното потребление на авангардни изчислителни и AI способи може да помогне на учените да изведат работата си на идващото равнище и да ускорят доста процеса на разкриване на нови медикаменти ”, споделя Демис Хасабис, създател и основен изпълнителен шеф на Isomorphic Labs, а също основен изпълнителен шеф на DeepMind.

Скорошно изследване откри, че коства приблизително 1,3 милиарда $. Голяма част от тази сума е обвързвана със самия развой на създаване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР