Създаването на малък Шенген между съседни държави, или по-конкретно премахване

...
Създаването на малък Шенген между съседни държави, или по-конкретно премахване
Коментари Харесай

Стига хленчене и питане! Категорично трябва да направим Балкански Шенген!

Създаването на дребен Шенген сред прилежащи страни, или по-конкретно унищожаване на контрола по сухопътните граници сред България, Румъния и Гърция. Около тази концепция се сплотиха представители на трите страни. Европейската комисия не се нае с коментар по отношение на предлагането за основаването на по този начин наречения Балкански Шенген.

" При рейсовете казусът не е толкоз огромен колкото при камионите, които чакат с денонощия. Биха се решили въпросите в посока Румъния и Гърция. Влизането в Шенген отстранява тази граница и изчакването. При тежкотоварните превозвачи казусът е доста сериозен. Преките разноски за съответните превозвачи по тези посоки възлизат на 200 млн. евро ", коментира в " България заран " изпълнителният шеф на Камарата на превозвачите Димитър Димитров.

Той посочи, че има безапелационен отлив на водачи, които желаят да работят по тези посоки - поради висенето по границите и всички опасности. Биват принуждавани да нарушават разпоредбите за придвижване, с цел да спазят строгите условия на компаниите.

" Присъединяването на Гърция към тази концепция е извънредно значимо. Тази самодейност на трите страни е напън за цялостното ни присъединение към Шенген. Стига сме питали този и оня. Отговаряме на всички критерии. Нищо няма да стане, в случай че продължава да питаме и нямаме ясна и безапелационна позиция. Ще влезем, когато към този момент няма никакъв смисъл и бизнесът е унищожен. Тежко е ситуацията на всички транспортни компании в България. Питахме, към този момент би трябвало да действаме ", безапелационен е Димитров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР