Създаването на единна екосистема с международната асоциация JRE (Jeunes Restaurateurs),

...
Създаването на единна екосистема с международната асоциация JRE (Jeunes Restaurateurs),
Коментари Харесай

Елитни европейски ресторантьори помагат за развитието на сектора в България

Създаването на единна екосистема с интернационалната асоциация JRE (Jeunes Restaurateurs), която да подкрепи развиването на бранша в България, разискаха през днешния ден министърът на туризма доктор Илин Димитров с Ханс ван Манен, шеф на асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe и Гаспер Пухан – сомелиер и притежател на реномиран А la carte ресторант в Словакия, който с изключение на невероятната си кухня, предлага на своите гости и винена листа с над 400 локални и задгранични етикета. В срещата се включиха и водещите български началник готвачи Цветомир Николов, Веселин Калев и Владислав Пенов, осведоми от Министерството на туризма.

JRE-Jeunes Restaurateurs е интернационална асоциация, учредена през 1974 година Днес Асоциацията се е трансформирала във водеща професионална конструкция на млади и надарени готвачи с повече от 350 ресторанта и 160 хотела в 15 страни по света.

" Сътрудничеството с експертите от JRE ще ни помогне извънредно доста в процеса на подготовката на млади фрагменти в България. Те ще имат неповторимия късмет да се допрян до майсторството на изтъкнати имена, които да се включат в образованието им, с положителни практики, демонстрирани от топ готвачи, които са потвърдени имена на европейската сцена и по този метод ще повишим кулинарната си просвета ", означи министър Димитров.

" В нашата асоциация има млади, амбициозни и търсещи готвачи. Това основава извънредно мощна връзка сред членовете ни, което способства за стабилността и цялостното развиване на кулинарното изкуство. Ще се радваме, в случай че можем да споделим опита си с българските ни сътрудници ", акцентира от своя страна Гаспер Пухан.

В своите кулинарни творби основните готвачи на JRE съчетават пристрастеността си към традицията с устойчивостта и локалните артикули, с цел да основат удивителни нови ястия. Тяхното майсторство е марка за висок стандарт и качество по целия свят.

Министър Димитров изрази увереност, че това е още една стъпка, която ще ни приближи и все още, в който български заведения за хранене ще се снабдят с влиятелните звезди Мишлен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР