Създаването на българската азбука е едно от най-забележителните събития в

...
Създаването на българската азбука е едно от най-забележителните събития в
Коментари Харесай

Министър Николай Денков: Българското слово е свещено

„ Създаването на българската писменост е едно от най-забележителните събития в историята на човешката просвета. Неговото значение от дълго време е надскочило границите на България и е поставило своя отпечатък върху развиването на цяла Европа, а и отвън нея “. Това показва служебният министър на образованието Николай Денков в одобрение във връзка Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Министърът пожелава на всички просветителният развой да продължи в действителна образователна среда и благодари на учителите и преподавателите за всеотдайния труд, на родителите - за доверието, и на учениците - за мотивацията по време на образованието в електронна среда.

„ Днес България е част от една общественост, сплотяваща доста страни на Стария континент, а нашата писменост, наред с латинската и гръцката, е една от трите писмености на тази общественост. Българското слово е свещено! То ни сплотява като народ и ни кара да се гордеем, че сме разнообразни и неповторими. В международното културно завещание името на България постоянно ще свети с буквите на солунските братя и с първите думи, преведени от Константин-Кирил Философ на български език: „ В началото бе словото… “, споделя още министър Денков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР