Създаваме авиационен оператор, който ще оперира в бъдеще тези хеликоптери

...
Създаваме авиационен оператор, който ще оперира в бъдеще тези хеликоптери
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Проектът HEMS е изключително важен

Създаваме авиационен оператор, който ще оперира в бъдеще тези хеликоптери за незабавна здравна помощ. Проектът HEMS е извънредно значим. Търговското сдружение има ръб, съвет на шефовете, съветът на шефовете си избира ръководител, тъй че всички спекулации са погрешни послания.

Това съобщи пред бТВ Георги Гвоздейков, който напусна Народното събрание като народен представител от „ Продължаваме промяната ”, а дебатите преди гласуваната му оставка продължиха дълго време в сряда.

Аз не си потеглям. Това е значимо да се каже, тъй като Политическа партия има доста задължения към обществото и ние би трябвало да осъществяваме всичко, каквото сме дали обещание на хората. Поех този ангажимент с чистата отговорност да има най-сетне България незабавна здравна помощ по въздуха, съобщи Гвоздейков.

Той показа, че по време на диалог с премиера Кирил Петков два пъти е отказал да оглави плана, само че в следствие се е съгласил.

Той дефинира като „ цялостна нелепост “ изказванието, че се е явил на конкурс за шеф на " Гражданска въздухоплавателна администрация ", до момента в който е бил депутат. „ Конкурсът е разгласен доста преди изборите - още в края на октомври месец, до момента в който аз бях чиновник “, изясни той.

Бившият народен представител добави, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма въздушна здравна помощ. В момента е стартирана социална поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера, като всеки един ще покрива по един от 6-те региона, на които е разграничена страната.

„ Аз съм директно зает и го виждам като идея с плана за незабавна здравна помощ по въздух. Дал съм много от времето си в Народното събрание, с цел да се случи този план. Нека първо да кажем, че този план е концепция на едно от служебните държавни управления “, уточни Гвоздейков.

Според него четворната коалиция не може да бъде формирана още веднъж.

„ Не съм уверен, че с реконструкцията може да се появи нещо качествено, което да помогне на българското общество. Според мен „ ИТН “ способства много за вота на съмнение на това държавно управление и да се стигне до тази обстановка. Не знам за какво би трябвало да вършим втори опит “, акцентира той, добавяйки, че запазването на кабинета ще бъде компромис.

„ Ако продължаваме да вършим взаимни отстъпки, значи, че продължаваме по същия път, а на България ѝ би трябвало смяната. Ние сме обединени и мислим в една посока (в „ Продължаваме промяната “ – бел. ред.). От предварителни избори няма нищо ужасно, приключи Гвоздейков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР