Създава се Японски бизнес форум - нова платформа за делово

...
Създава се Японски бизнес форум - нова платформа за делово
Коментари Харесай

София и Токио с екшън план за развитие на двустранната икономика


Създава се Японски бизнес конгрес - нова платформа за делово съдействие сред България и Япония с екшън проект за активизиране на икономическите контакти сред двете страни. Подписите си под документа сложиха заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и японският дипломат у нас Н. Пр. Масато Ватанабе. Това стана по време на взаимно събитие с представители на бизнеса от двете страни, което бе намерено от заместител министър-председателя Томислав Дончев.

„ Стокообменът сред България и Япония през предходната година надвишава 9 годишен връх и доближава 163 млн. щ.д. “, сподели зам.-министър Манолев. По думите му трендът на нарастване се резервира и през 2018 година като означаваме нарастване от 45% за първото тримесечие. Той акцентира, че редица японски компании към този момент развиват сполучлив бизнес у нас, измежду които „ Сумитомо Електрик “, „ Тошиба ”, „ Мейджи ”, „ Мицубиши “, „ Ядзаки Корпорейшън ” и други „ Надявам се разследване на този бизнес конгрес и срещите с български компании доста други да ги последват “, добави икономическият заместник-министър.

Александър Манолев означи и някои от икономическите триумфи, които страната ни реализира и подчертава на достиженията в секторите на автомобилостроенето, осведомителните и информационните услуги, аутсорсинга, машиностроенето и други „ България има най-бързо развиващият се ИКТ бранш, а през днешния ден всяка пета кола в Европа има най-малко една част създадена у нас “, подчертава той.

В рамките на неговото изявление бяха маркирани и някои от главните моменти в подписания през днешния ден документ сред Япония и България. По време на срещите на Японския бизнес конгрес ще се разискват оферти за възстановяване на бизнес средата, разширение на мрежата от български и японски компании, работещи дружно, както и организирането на бизнес задачи, конгреси и капиталови семинари в двете страни, стана ясно от неговото изявление.

За днешното събитие в България дойде бизнес задача на Японската организация за външна търговия, включваща над 30 японски компании. Техен хазаин е вицепремиерът Томислав Дончев, а проявата е продължение на визитата на японския министър председател Шиндзо Абе през януари т.г. в нашата страна и постигнатите договорености за задълбочаване на икономическото съдействие сред двете страни. Представителите на японските компании ще посетят и индустриални бази в София и Пловдив, които са образец за сполучлив бизнес в страната, и ще проведат срещи с представители на българския бизнес за определяне на директни контакти и пускане на взаимни планове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР