Създава се съвет за сътрудничество с академичните и научните среди

...
Създава се съвет за сътрудничество с академичните и научните среди
Коментари Харесай

Академици ще търсят решение за пътната безопасност

Създава се съвет за съдействие с университетските и научните среди в региона на сигурността на придвижването по пътищата. Той ще действа към Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " и в него ще вземат участие представители на упълномощените университети, имащи отношение към тематиката, както и на Българска академия на науките. Това стана ясно по време на конференция " Стратегии и политики за развиването на висшето обучение в България ", оповестиха от пресцентъра на ДАБДП.

 
Събитието се провежда от Съвета на ректорите на Висшите учебни заведения на Република България, а в него взе участие и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
 
" Надявам се това да се трансформира в работещ механизъм за партньорство и обмяна на опит при образуване на обществените политики по тематиката ", акцентира ръководителят на ДАБДП Малина Крумова.

 
Тя добави, че за ръководената от нея организация е доста значимо дейно да се употребяват достиженията на науката в региона на пътната сигурност.-->
 
По думите й, главен акцент ще се сложи и на подготовката на фрагменти, посредством взаимно образуване на стажантски и квалификационни стратегии.
 
„ С общата ни интензивност това може да се трансформира в работещ механизъм за партньорство, който да използваме и при подготовка на планове и изследване на интернационалния опит “, уточни още Крумова.

 
По време на форума са показани функционалностите и целите , по които се работи в ДАБДП.
 
„ Една от главните ни цели е да променим метода на работа, когато приказваме за пътна сигурност и да изместим фокуса към предварителната защита, а не на последващата реакция. Инициатива, за която опита на висшите учебни заведения в България ще е доста скъп “,  акцентира Малина Крумова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР