Създава се Bulgarian, Belgian, Luxembourg Economic Forum, съобщиха от Министерството

...
Създава се Bulgarian, Belgian, Luxembourg Economic Forum, съобщиха от Министерството
Коментари Харесай

България, Белгия и Люксембург създават Икономически форум

Създава се „ Bulgarian, Belgian, Luxembourg Economic Forum ”, оповестиха от Министерството на стопанската система и промишлеността. Новата организация е неправителствена и ще има за цел да подкрепи икономическите, търговски и капиталови връзки сред България, Белгия и Люксембург, стана ясно на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и представители на инициативната група за основаване на форума.

Съвместната бизнес конструкция, в която от българската страна ще взе участие Българската търговско-промишлена палата, ще спомага на дребните и междинни предприятия от трите страни да се нареждат и развиват на пазарите им. Основен фокус ще е представянето на опциите, които предлага всяка от страните. Ще се търсят разнообразни форми за съдействие – през университети, развойни центрове, интернационалните изложби, медии и други

Сред задачите е форумът да бъде още един метод за обмяна на опит и хрумвания сред фирмите в сферите на услугите, аутсорсинг на бизнес процеси, ИКТ бранша, проучвания и привличания на стартъпи, фармацевтична индустрия и други Участниците в срещата означиха, че Кралство Белгия е един от водещите вложители в България, като белгийските компании имат дълготрайни ползи и тактика за развиване. Великото херцогство Люксембург се подрежда на 7-о място измежду водещите вложители в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР