Създателят на популярното приложение за закодирана комуникация Telegram Павел Дуров

...
Създателят на популярното приложение за закодирана комуникация Telegram Павел Дуров
Коментари Харесай

Основателят на "Телеграм" е най-зaбогателият руснак през 2021 г.

Създателят на известното приложение за закодирана връзка Telegram Павел Дуров е руснакът, чието положение се е нараснало най-вече през 2021 година Това демонстрира информация на локалното издание на сп. Forbes( “Форбс “).

Възходът на Павел Дуров

Само за години оценката на неговите активи е повишена с 13,81 милиарда $ до 17,24 милиарда $, като причина за това в нарасналата пазарна оценка на Telegram, която по-рано съумя да набере 1 милиарда $ от дълговия пазар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Приложението за известия също така усили доста потребителите с нови 70 млн. през тази година на фона на проблемите в работата на Фейсбук, Instagram и WhatsApp през октомври, когато за няколко часа приложенията на Meta в съвсем целия сват стопираха да действат.

Дуров, който назовават съветския Марк Зукурбърг е създател и на най-популярната обществена мрежа в Русия вКонтакте, само че политически турболенции го изкараха отвън компанията през 2014.

Подгласници

На второ място в класацията по увеличено благосъстояние се подрежда основателката на платформата за онлайн търговия " Уайлдберис " (Wildberries) Татяна Бакалчук, чието положение е повишено с 11,92 милиарда $ до 13,02 милиарда $.

Водещата тройка в класацията затваря главният акционер в " Еврохим " и " СУЕК " Андрей Мелниченко, чието положение е повишено за една година с 10,60 милиарда $.

През 2021 година Мелниченко доста е нараснал положението си с помощта на повишаването на добиваните от компанията му първични материали и пуснатите на пазара артикули. Борсовите цени на въглищата са нарастнали двойно за година, международната цена на азотните торове се е повишила четворно, на фосфорните - два пъти, а на калиевите - три пъти, написа Forbes.

В челната десетка влиза някои ръководителят на съвета на шефовете на " Северстал " Алексей Мордашов и фамилията му (+6,83 милиарда долара). Мордашов е и най-богатият руснак със положение от 29.1 милиарда $.

Шефът на " Лукойл " Вагит Алекперов (+6,44 милиарда долара) е на пето място по нарастване на цената на активите, които има.

Всички останали от топ 10
създателите на компанията разработчик на видеоигри " Плейрикс " (Playrix) Игор и Дмитрий Бухман (+4,76 милиарда $ всеки),членът на съвета на шефовете на " Сибур " и " Новатек " Генадий Тимченко (+4,35 милиарда долара),шефът на " Новатек " Леонид Михелсон (+4,21 милиарда долара), банкерът Олег Тинков (+3,42 милиарда долара),акционерът в " Лукойл " и притежател на ФК " Спартак " Леонид Федун и фамилията му (+3,41 милиарда долара)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР