Министерството на външните работи предупреждава българските граждани да не пътуват

...
Министерството на външните работи предупреждава българските граждани да не пътуват
Коментари Харесай

МВнР с предупреждение към българите да не пътуват до част от Италия

Министерството на външните работи предизвестява българските жители да не пътуват в част от Италия поради неприятно време.

В известие на ситуационния център на министерството се акцентира, че проливните дъждове, обхванали област Емилия-Романя , са предизвикали преливане на потоци, канали и внезапно повишение на равнищата на реките в региона, в резултат на което е била оповестена ч ервена паника сред Модена и Пиаченца . Десетки пътища са били прекратени от свлачища, срутени са дребни мостове, наводнени са приземни етажи на къщи. Местните управляващи са евакуирали поданици от Лангиряно, Мулацано (Парма) и Кампогалиано (Модена) .

Вълната на неприятно време е засегнала и област Венето, по-специално провинции Ровиго , Тревизо и Кастелфранко Венето, където се оповестява за наводнения, паднали дървета и нанесени материални вреди. Тревогата за вулкана на о. Стромболи (част от Еолийските острови) е била нараснала от жълт до оранжев код .

Това е и повода Министерство на външните работи да поучава българските жители да се въздържат от пътувания в засегнатите от неприятното време области, както и прецизно да следват инструкциите и рекомендациите на локалните управляващи.

При потребност от подпомагане, българските жители в Италия могат да се обръщат към посолството на България в Рим на телефони: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Консулско подпомагане може да бъде получено и от Генералното консулство на България в Милано, на следните телефонни номера: 0039 3756596458, 00390284942941, както и на имейл адрес: [email protected]

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция „ Ситуационен център “: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Защо водачите в България отстраняват катализаторите и филтрите за дизелови частици на колите си?

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР