Създателят на модерна оранжерия за марихуана в шуменското село Кочово

...
Създателят на модерна оранжерия за марихуана в шуменското село Кочово
Коментари Харесай

2 г. затвор за създател на наркоферма

Създателят на съвременна оранжерия за марихуана в шуменското село Кочово Ерджан Балев/46г./ призна виновността си и подписа съглашение с прокуратурата да лежи 2 година в пандиза при общ режим. Той би трябвало да заплати и 5 000 лева санкция. Наказанието е за владеене на огромно количество изсушен канабис – 13,3 кг за над 53 000 лева и развъждане на 705 растения марихуана в особено пригодени условия.

Наркооранжерията беше разрушена от шуменската полиция през февруари т.г. и криминалисти я дефинираха като най-добре оборудваната софтуерно, на която са попадали в района. Ерджан и още двама мъже приспособили някогашна хлебопекарна и хранилища в селото за дом на марихуаната. Смята се, че са развивали растениевъдството към три месеца и нищо от готовата продукция не е стигнало до пазара на дрога. Ако откритата суха маса е била пласирана на дребно облагата им щяла бъде най-малко 200 000 лева

Още двама мъже от София и Варна бяха задържани дружно с Ерджан, който е престъпно проявен и има и други присъди за кражба на кола, обир, общинско имущество. Сега той би трябвало да заплати деловодни разходи в размер на 726 лева, което е 30% от разноските на служители на реда и магистрати. Споразумението е дефинитивно. Ерджан е в ареста от 16 февруари т.г. и към този момент е изтърпял 8 месеца от наказването си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР