Създателите на дигитални платформи, иноваторите и високите специалисти инженери, финансисти

...
Създателите на дигитални платформи, иноваторите и високите специалисти инженери, финансисти
Коментари Харесай

Дончев: Иноватори и висши инжeнери ще получават петорни заплати

Създателите на цифрови платформи, иноваторите и високите експерти инженери, финансисти и икономисти ще получат пет пъти по високи заплати в бъдеще. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев на първия народен конгрес за нововъведения, който прави през днешния ден Министерството на образованието и науката.

600 представители на учебните заведения, районните ръководства на образованието, университетите, бизнеса и родителските организации идват в " София Тех парк ", с цел да проучват резултатите от провеждането на програмата за новаторските учебни заведения и бъдещото развиване на тези практики у нас.

" Днес са значими тези повече от 600 иноватори, които се намират в залата и всеки ден предизвикат себе си и учениците и се пробват да вършат просветителния развой поинтересен ", сподели пред учителите Дончев. Обясни, че новаторските учители през днешния ден ще дадат образец и по този начин те ще се конкурират в използването на дигитализацията в час.

" В известна степен е неуместно, образованието би би трябвало да гледа с небосвод най-малко 15 година напред, когато резултатите от знанията в клас ще се ползват от учениците. Често се чува, че просветителната матрица в клас наподобява като преди 100 години. Чиновете са подредени, като във фабрика, а за жалост просветителния развой не се е трансформирал доста отпреди 100 година ", сподели още Дончев.

Категоричен бе, че живеем в различен свят и е безусловно безсмислено да натъпчем още и още информация в главите на учениците. Причината е, че огромна част от информацията е на един клик с мишката. Далеч по-важно е да се научим да отсяваме информацията, сподели вицепремиерът.

Често разясняваме императивите свързани с благосъстоянието на нацията и приказваме за заводи, цифри, машини и автомагистрали, за железници, няма различен път за благосъстоянието на нацията с изключение на образованието, изясни министърът. От него зависи какви ще бъдат на следващия ден финансистите, икономистите, инженерите и експертите с високи технологии. Каква изгода ще е ида имаме чудесни автомагистрали и заводи с чудесни машини, в случай че няма кой да ги употребява, попита Дончев.

Този, който измисля нещата новаторско и прибавя добавена стойност може да получи тройно, четворно, даже петорно възнаграждение, за разлика от елементарния потребител и ползвател, изясни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР