Създател на въпросната фондация е състезателят по самбо Мирослав Дребелиев.

...
Създател на въпросната фондация е състезателят по самбо Мирослав Дребелиев.
Коментари Харесай

Имотни измамници крадат луди пари в схема като „Хелп  Карма“

Създател на въпросната фондация е състезателят по самбо Мирослав Дребелиев. В началото на 2020 година той бе задържан при акция на ГДБОП против група за имотни измами.

Заедно с него на топло са прибрани брат му Пламен, вуйчо им Андрй Билярски, който е и главатар на бандата, служителят на реда Атанас Костов и служителката на ритуален дом Миглена Стоянова.

 

Според проверяващите групата Билярски и братята Дребелиеви работят от 2015 година през което време е съумяла да заграби жилища и спестявания на най-малко 15 умряли самотно живеещи възрастни хора. Полицейският контрольор Атанас Костов бил този, който им подавал информация за тях, ровейки в осведомителните системи на Министерство на вътрешните работи.

 

Миглена Стоянова получавала данните и променяла имената на наследниците в регистрите на Столична община. Като родственици на старците вписвала наети от Билярски клошари. Веднага, щом получили наследството, маргиналите продавали парцелите на посочените им от бандата подставени лица. Сред купувачите е и приятелката на Мирослав Дребелиев – Петя, с тип на треторазрядна чалга певачка.

 

Така тя се снабдява с голям апартамент в столичния кв. „ Изток “, благосъстоятелност на умрялата самотноживееща Рашел Гешева. Петя мигновено препродава жилището и двамата с Мирослав профукват стотиците хиляди левове от договорката за екскурзии и скъпи облекла.  

Тя обаче явно не се е стреснала от ареста на гаджето й за присъединяване в ОПГ и девойката до ден сегашен се води шеф на лъжливата фондация.

Така и не излиза наяве дали самата тя взе участие в аферите с даренията, само че като шеф на фондацията носи директна отговорност за злоупотребите, означават криминалисти.

 

Друг е въпросът дали ченгета и прокурори ще реагират на сигналите за лъжлив дарения. Три години след разбиването на бандата, към момента не се е чуло някой от тях да е наказан. Мирослав и Пламен постоянно разгласяват в обществените мрежи фотоси от гуляи в изискани заведения и обиколки из чужбина. Преобладаващата част от заграбените от тях жилища от дълго време са препродадени, а с парите таткото Антон се снабдява с голяма къща в Испания. В същото време не се е чуло някой от бандата да се захване със остарялата скица.

 

Очевидно неналичието на лесни пари е предиздвикала Мирослав Дребелиев да измисли нова лъжлива скица.

За разлика от „ Хелп Карма “, които набират пари по банков път, фондацията на Дребелиев разчита на пари в брой. По този метод не се постанова каквато и да било част от събраните пари да се регистрира пред управляващите.

В десетки квартални магазинчета в София има сложени кутии на фондацията за дарения. В ролята на сътрудници на „ добротворците “ влизат младежи, които са наети с обещанието, че ще получат 1/3 от събраните пари.

 

Оферти за дарения се насочат от техни сътрудници към минувачи по улицата. Агентите са най-активни при всеобщи събирания в София.

Колкото и необичайно да звучи, макар множеството измами и през днешния ден има значително хора, подготвени да дадат пари на улицата единствено против голи обещания.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР