Създадох междуведомствен кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката,

...
Създадох междуведомствен кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката,
Коментари Харесай

Новият кабинет създаде кризисен щаб за енергетиката

Създадох междуведомствен спешен щаб за преодоляване на рецесията в енергетиката, който да предложи решения за сигурността, механизми за надзор и смъкване на цените на горивата, както и на цената на електрическата енергия.

Той ще се управлява от вицепремиера по икономическите политики Христо Алексиев. Това разгласи служебният министър-председател Гълъб Донев по време на конференция в Министерския съвет.

„ В щаба ще влезе и министърът на енергетиката Росен Христов, представители на други министерства, на Държавната организация „ Национална сигурност, КЕВР, както и представители на работодателите и синдикатите ", сподели той.

„ Контролът по осъществяването на предоставените задания на Междуведомствения спешен щаб ще бъде реализиран лично”, сподели още той.

Щабът ще работи без спиране, в това число и през почивните дни.

Това, което показа министърът на енергетиката Росен Христов е, че газ до края на годината няма. Има единствено до месец септември.



За прословутите 7 танкера - те са на равнище оферта - 3 тази година, 4 идната година, само че няма слотове за доставката в България. Търсят се да се закупят, само че това ще оскъпи природния газ, а през последните дни газът, който постъпва от Азербайджан и за който се споделяше, че е доста по-евтин, към този момент е по-скъп.

" Булгаргаз " е изпаднал в тежко финансово положение, не може да разплати даже тези количества, търси се метод за излекуване на сдружението.

Това, което счита да направи страната, е да разгласи търг за доставка на полутечен газ. Но на финала на изказването си министър председателят Гълъб Донев увери, че ще се направи всичко допустимо да се предотврати енергийна рецесия. Търси се поевтиняване на микса

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР