Създадени в лабораторни условия сърца представляват модифицирани стволови клетки, които

...
Създадени в лабораторни условия сърца представляват модифицирани стволови клетки, които
Коментари Харесай

Учени използват изкуствен интелект, за да предвидят бъдещи сърдечни проблеми

Създадени в лабораторни условия сърца съставляват модифицирани стволови кафези, които се самоунищожават след 28 дни. Стволовите кафези имат капацитета да заменят всяка клетка в тялото на индивида. Учени от Университета на Източен Лондон настояват, че фокусът на тяхната работа е върху коронарната болест на сърцето. Тя е главната причина за сърдечни удари.
Един от най-трудните за решение въпроси по отношение на сърцето е ниската му регенеративна дарба. То има възстановяемост на клетките от към 1%. Когато достигнем 80-годишна възраст, тя понижава съвсем на половина.
Прашант Ручайн, Университет на Източен Лондон

„ Опитите да се намерят способи за опазване на сърдечните кафези, които към момента не са повредени, е доста значим. След като се увредят е доста мъчно това да се трансформира в обратим развой “, споделя Прашант Ручайн.

Учените създават логаритъм за разкриване на стареещи кафези в сърцето. Той може да разпознава метода, по който сърцето се отпуска и свива в най-малки елементи. Така може да се разбере дали то ще изпита проблеми на по-късен стадий.

„ Ние имитираме процеса на работа на сърцето. Като интегрираме изкуствения разсъдък можем да разгледаме доста комплицирани промени в метода, по който протича неговата работа. Можем да предвидим кои кафези ще остаряват здравословно и кои не, като разгледаме физиологичните промени, които те претърпяват с времето “, показва Прашант Ручайн.

Следващата стъпка е логаритъмът да се интегрира при работата на ултразвук или ядрено-магнитен резонанс.

Учените се надяват, че няма да мине доста време, преди изкуственият разсъдък да може да се употребява за идентифициране на пациенти, които биха имали изгода от медикаментите, тествани върху лабораторно основаните сърца.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР