Създадената в момента временна Комисия за дейността на Мартин Божанов

...
Създадената в момента временна Комисия за дейността на Мартин Божанов
Коментари Харесай

Адв. Михаил Екимджиев за случая Нотариуса: Оглушително е мълчан...

Създадената сега краткотрайна Комисия за активността на Мартин Божанов - Нотариуса има за цел единствено да завоюва време, с цел да отшуми абсурда, както се случва най-често с такива комисии. Адвокат Михаил Екимджиев е черноглед във връзка с това какво ще свърши тази комисия в случай че Народното събрание не вземе ad hoc решение комисията да може фактически проверява, в това число и да слуша СРС-та и да се занимава с материалните доказателства от тях.

 

Наложително е комисията да бъде прегласувана с повече пълномощия, защото не може да се разчита прокуратурата под управлението на и.ф. на основен прокурор Борислав Сарафов да организира същинско следствие. Пред Нова телевизия Екимджиев напомни самата теза от диалога сред Гешев и Сарафов, че върви прегрупиране и се хвърлят димки на публиката, сиреч на гражданското общество и в общественото пространство.

 

Адвокат Екимджиев не чака да излезе и нищо свястно от листата, възложен от депутата от ПП/ДБ Атанас Атанасов, даже и единствено поради тъжния опит, който имаме с такива описи. Той напомни листата с магистрати на Красьо Черния, когато имената от него бяха употребявани безусловно изборно за почистване на сметки сред лобитата в самата правосъдна система. Същото счита, че ще стане и в този момент Михаил Екимджиев, в случай че не се прегласува статута на тази комисия.

 

Има данни, че Иван Гешев е гравитирал в кръговете на Мартин Божанов, а и самият Борислав Сарафов съобщи, че се опасява за живота си, сподели още той.

 

По отношение на въпроса дали Мартин Божанов - Нотариуса е бил фактически помощник на някоя от службите и точно поради това е с чисто досие, Михаил Екимджиев напомни, че Божанов е оневинен за първи път 2004 или 2005 година от арбитър Георги Ушев, който по-късно прави бърза и шеметна кариера. Оправдателната присъда е за неописуемо действие - кражба на дело от постройка на самата правосъдна система. След това Нотариуса става незабележим за закона и институциите. Не е изключено да му е било направено подправено и фиктивно досие на помощник - призрак, след което Мартин Божанов да заживява личен живот, напълно незаконен, само че под чадъра на своите вербовчици, с които дели престъпната си облага, " плячката ".

 

Именно това би обяснило и защитата на клуб SS от полицейски коли. Това не би било изненадващо, тъй като най-малкото към този момент знаем, че братът на Марин Маринов, сегашен народен представител и някогашен министър на вътрешните работи от ГЕРБ, е бил персонална защита на Петьо Еврото.

 

Нямаме право да мълчим, в случай че желаеме да оцелеем. Трябва да бдим над демокрацията ”, добави той.

 

Според него наподобява, че откакто Мартин Божанов-Нотариуса е оневинен за първи път става незабележим за закона и институциите. „ Виждат го единствено жертвите му и магистрати, които биват шантажирани от него ”, сподели Екимджиев.

 

По думите му към момента има оглушително мълчания от Министерство на вътрешните работи за какво той е бил охраняван от полицейски коли. „ Това се потвърди изрично. От Антикорупционния фонд разполагат с номера на полицейска кола. Полицията мълчи, както мълча за защитата на ресторанта „ Осемте джуджета ”, сподели той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР