Създаден от трите най-големи германски автоконцерна - Volkswagen, BMW и

...
Създаден от трите най-големи германски автоконцерна - Volkswagen, BMW и
Коментари Харесай

Германски институт, свързан с автоконцерни, провеждал опасни за здравето опити с хора

Създаден от трите най-големи немски автоконцерна - Volkswagen, BMW и Daimler – проучвателен институт е финансирал опити върху хора, с цел да се откри въздействието на азотния диоксид – газ, който се отделя при работата на дизеловите мотори върху човешкото здраве, съобщи РИА Новости.

Според медии от западноевропейска страна, представени от съветската осведомителна организация, спонсорираният от фирмите Научноизследователски институт по въпросите на климата и опазването на здравето в превоза (EUGT) от 2012 до 2015 година е подкрепял краткосрочно проучване на въздействието на азотния диоксид.

Към прочуванията, провеждани в клиника, намираща се в западния град Аахен, са били привлечени 25-ма души. Хората в продължение на няколко часа са вдишвали нездравословното за тяхното здраве вещество. Той призна, че ЕUGT е давал пари за плана, само че не е оказвал напън върху учените по какъв начин да се организира опитът.

Ню Йорк таймс предходната седмица написа по какъв начин Volkswagen е провеждал сходни проби върху маймуни. С помощта на това проучване компанията е желала да ревизира информация на Световната здравна организация (СЗО) за това, че азотният диоксид предизвиква рак.

"Такива опити не може да се оправдаят с нищо ", съобщи формалният представител на държавното управление в Берлин отпред с Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила Щефен Зайберт. "Тези опити постават доста въпроси, най-много от етичен темперамент ", разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР