Съюзниците от НАТО осъдиха инвазията на Русия в Украйна. В

...
Съюзниците от НАТО осъдиха инвазията на Русия в Украйна. В
Коментари Харесай

Съюзниците от НАТО осъдиха инвазията на Русия в Украйна


Съюзниците от НАТО осъдиха нашествието на Русия в Украйна. В обща позиция те я дефинират като опасност за световната сигурност.

Лидерите поддържаха отворената политика на Алианса за разширение с нови членове. Те ще поддържат Украйна с нови оръжейни системи и защитно съоръжение против химическо оръжие, само че няма да изпращат войски, с цел да не се разрасне спора.

Съюзниците укрепват източния фланг на Алианса по суша въздух и вода. Създават се четири бойни групи в България Словакия Унгария и Румъния. Такива към този момент има в Полша и Балтийските републики. У нас ще дойдат с изключение на американската рота и английска и италианска.

" Никога Алиансът не е бил по-единен в осъзнаването на нуждата от неотложни ограничения, за поддръжка на Украйна, за преустановяване на експанзията от Русия, за връщането на Русия към дипломацията, за увеличаване на източният фланг на НАТО “, съобщи Радев.

Българският президент е сложил пред президента Байдън и въпроса за F-16 втора употреба, до момента в който дойдат новите изтребители. Ще се търсят и европейски самолети, с цел да не загубим качества.

Алиансът разиска спомагателна помощ за Украйна.

" Ще помогнем на Украйна, с цел да се защитят. Ще се изпратят противотанкови средства за Противовъздушна отбрана и дронове, както и филантропична помощ. Ще дадем повече киберсигурност и съоръжение да се пазят от химическа и биологическо оръжие. Имаме отговорност да осигурим гаранции да не се разпростре спора повече ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Президентът на Украйна се включи отдалечено и се обърна към водачите от НАТО и упрекна Русия, че употребява оръжия за всеобщо заличаване. Зеленски прикани за безлимитна военна помощ и разгласи, че до момента Украйна не е получила и един аероплан, и изиска танкове.

„ Тази заран те използваха фосфорни бомби. Отново убиха възрастни, още веднъж убиха деца. Искам да знаете, че Алиансът към момента може да защищити украинците от съветските офанзиви, като ни даде всички нужни оръжия. Да, ние не сме в Алианса и не мога да върша такива претенции, само че украинците в никакъв случай не са мислили, че Алиансът и съдружниците са разнообразни “, съобщи Зеленски.

Съединени американски щати разгласи, че до дни за Украйна потегля нов пакет военна помощ на стойност 800 милиона $.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР