Съюзниците на Украйна почти са събрали всички средства за 800

...
Съюзниците на Украйна почти са събрали всички средства за 800
Коментари Харесай

Събрани са средства за 800-хилядите артилерийски снаряда за Украйна

Съюзниците на Украйна съвсем са събрали всички средства за 800 000 артилерийски снаряда, които могат да й бъдат доставени в границите на няколко седмици, заяви организация „ Блумбърг “, на която се базира украинската организация УНИАН.

Точното време ще зависи от договорите и графиците за доставка. Чешката република ще работи като медиатор сред държавните управления, искащи да финансират закупуването на муниции, които по-късно ще бъдат изпратени в Украйна. Чешкият президент Петр Павел сподели на Мюнхенската конференция по сигурността предишния месец, че страната му е определила 500 000 броя 155 мм патрона и 300 000 броя 122 мм патрона, които могат да бъдат доставени в границите на седмици, в случай че парите бъдат отпуснати.

Германия, Латвия, Литва, Холандия, Дания, Канада и Франция поддържат проекта на Чехия за закупуване на муниции отвън Европейския съюз, а Полша изрази интерес. Отделно разискване на детайлностите се чака да се състои тази седмица с присъединяване на министрите на защитата и външните работи на Европейски Съюз. Германия реши да се причисли към чешката самодейност, която планува закупуването на 800 000 боеприпаса за Украйна, съобщи в Берлин представителят на немското държавно управление Щефен Хебестрей. Смята се, че Украйна се нуждае от най-малко 200 000 снаряда на месец, с цел да продължи борбата. Среднодневното потребление на снаряди от съветските войски е от три до пет пъти повече от опциите на украинските войски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР