Съюзниците на Киев обявиха, че без инвазията нищо е нямало

...
Съюзниците на Киев обявиха, че без инвазията нищо е нямало
Коментари Харесай

Пред Съвета за сигурност на ООН Украйна и Русия си прехвърляха отговорността за сваления Ил-76

Съюзниците на Киев оповестиха, че без нашествието " нищо е нямало да се случи "
Русия и Украйна си трансферираха отговорността по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации след злополуката с съветски боен аероплан покрай границата с Украйна, съобщи организация Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всички информации, с които ние разполагаме през днешния ден, демонстрират, че ние имаме работа с едно преднамерено и добре премислено ликвидиране ", съобщи заместител непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски на съвещанието на Съвета за сигурност, свикано незабавно по искане на Русия.

Москва упреква Киев, че е свалила самолета, в който, съгласно съветските управляващи, е имало 65 украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени.

" Украинските управляващи знаеха доста добре въздушния път за превозване на бойци към зоната за замяна ", съобщи на съвещанието съветският представител.

" Това не е първата замяна от този вид, само че този път, заради необяснима причина режимът в Киев реши да саботира процедурата по един безчовечен метод ", добави съветският представител, съобщи Франс прес. Той упрекна украинците, че са подготвени да жертват своите лични жители поради геополитическите ползи на Западняците.

" Само с помощта на героизма на водачите, които се отклониха в последния миг от обитаеми региони, никой на земята не пострада ", добави съветският представител в Организация на обединените нации.

" Украйна не беше осведомена за броя на машините, пътищата и средствата за превозване на пленници. Това единствено по себе си би могло да съставлява умишлен акт от страна на Русия, с цел да заплаши живота и сигурността за военнопленниците ", съобщи украинската заместител непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Кристина Хайовишин.

Руските военнопленници са били трансферирани към мястото, на което е било решено да стане размяната и са очаквали в цялостна сигурност обмена. Руснаците се е предполагало, че ще обезпечат същото равнище на сигурност и за украинските военнопленници, съобщи украинската представителка.

" Ако информациите, говорещи за украински военнопленници в самолета, се потвърдят, това ще бъде ново крещящо нарушаване на интернационалното филантропично право от страна на Русия, като за първи път се употребява във въздуха на жив щит, с цел да се прикрие превозването на ракети, добави украинската представителка в Организация на обединените нации.

Съюзниците на Украйна от своя страна подчертаха, че без нашествието на Украйна от страна на Русия, нищо е нямало да се случи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР